MARKANTE MENSEN ZE BLIJVEN BOEIEN. DIT ZIJN PORTRETTEN DIE IK IN HET VERLEDEN HEB GEMAAKT VOOR BOEKEN ( even met het aanwijsvingertje op de foto en je weet wie het is)

Annette Essers Zangeres Elburg

Bertus van de Grift "Alleen is niks'' Oosterwolde

Bertus van de Grift Oosterwolde
Chris ten Brugge Cate Nunspeet
Cos Mouw Elspeet
Riphagen Oene

 

 

 

WELKOM OP DE SITE VAN AART VELDMAN

Touwslager Berend Kappers Nunspeet
Jan Bastiaan en Jaap v 't Hul  't Loo
Jan Bakken Kunstschilder Nunspeet
Cristien schaapherder Elspeet
Gebr. de Gunst Elburg
Gebr. Eibrink 't Loo
Wim Alberts Kunstschilder Wezep
Ben Kragten Wezep
Echtpaar Bovendorp Elspeet
Doornwaard Doornspijk
Aleida Pater 't Harde
Ome Berend Sanders Wapenveld
Cor Coppies Harderwijk
Doornwaard Doornspijk
Hanekamp Epe

Omslag nieuwe boek:

'De IJssel van Westervoort naar Kampereiland. Verschijnt begin 2018

Nog wat kleinigheden en het boek ‘De IJssel van Westervoort naar Kampereiland is klaar. Bijna een jaar langs de IJssel gezworven om te ontdekken: die IJssel die zo op je inwerkt. Al jaren fietst ik langs die IJssel met in mijn achterhoofd: hier wil ik nog eens een boek over schrijven. Nu is het zover, het manuscript is bijna klaar, nog wat kleine dingetje aan de cover en het geheel kan naar de drukker.

Mijn verhaal begint in Westervoort en eindigt op Kampereiland. Voor mij het meest een totaal onbekend gebied. Maar als je in de geschiedenis duikt van zo’n stad of welk dorp ook kom je verrassende dingen tegen. Zo vertelde mij iemand in Veessen het verhaal van de Kozakken die een houtenbrug bouwden over de IJssel om de Fransen Nederland uit te drijven en ook nog gelukt is ook. Het pontje van Veessen naar Fortmond heet nu nog steeds het Kozakkenveer. Kampen die vroeger de sigarenstad heette met het verhaal over de laatste sigarenmaker Tinus Vinke. In mei 2017 overleed Tinus Vinke op zijn 91ste levensjaar. Zo zijn had veel interviews met mensen, met hun eigen verhaal vertellen over de IJssel. De prachtige Hanzesteden zoals: Kampen, Hattem, Zwolle, Deventer, Zutphen, Doesburg en Westervoort die handel met elkaar dreven met zijn monumentale gebouwen . De tientallen steenfabrieken. De oorlogen, Heel bijzonder is De IJssellinie bij Olst een militaire verdedigingslinie die tussen 1951 en 1954 langs de IJssel gebouwd werd om Nederland door middel van inundatie (het onder water zetten van land) te beschermen tegen een landinvasie. Hoewel de IJssel meerdere malen cruciaal bleek bij de verdediging van Nederland. Om bij een eventuele aanval van oorlog met het Warschaupact. De overstromingen van de IJssel die de nodige overlast veroorzaakten. Vandaar het project ‘geef de rivier de ruimte’. De hoogwatergeul bij Kampen (Reevediep) en in de buurt van Wapenveld waterkeerdam.

Zo heeft het boek 185 pagina met kleurenfoto’s en harde cover, vorm gekregen. Begin volgend jaar te bestellen bij de boekhandel of www.boekenbestellen.nl Kijk ook eens op mijn site aartveldman.nl

 

Gert van Middendorf Elspeet
Henk van Loo 't Harde
Huiskamp Epe
Jan van Ommen Noordeinde
Jan Wessterink Elburg
Lauw van Oever Glasboer Elburg
Dries Nagelhout Hattemerbroek
Hans Plakke Doornspijk
Reezigt 't Harde
Roland van de Berg Veessen
Lammert v d Roozenberg Oosterwolde
Schuijn Elburg

 

Mamuntisunio, el photonius - Jalium calaniluitus