WELKOM OP DE SITE VAN AART VELDMAN

De Drei Zinnen zijn een indrukwekkende drievoudige bergtop op de grens tussen de Italiaanse regio's Trentino-Zuid-Tirol en Veneto, tussen de provincies Bozen-Zuid-Tirol en Belluno en tussen de gemeenten Toblach en Auronzo di Cadore. Wikipedia.

Een bergwandeling in de Dolomieten in Italie

De Dolomieten , Italiaanse Dolomieten , Ladin Dolomieten zijn een bergketen van de Zuidelijke Kalkalpen , maar ook om zijn zuidelijke Alpen toegeschreven. Ze zijn gevestigd in de regio van Veneto en Trentino-Zuid-Tirol in Italiƫ of - In ongeveer gelijke delen - de provincies Belluno , Zuid-Tirol en Trentino . Sinds 2009 delen van de Dolomieten UNESCO Werelderfgoed Dolomieten .

 

De hoogste berg van de Dolomieten is de Marmolada met 3342 meter hoogte. Andere bekende pieken of massieven zijn de Three Peaks , de Sella , de Rose Garden , de Sciliar , de Geisler en Sasso Lungo .

 

Jennie en ik waren daar in 2004 met vakantie. Het is daar prachtig, je moet wel van wandelen houden. Daarnaast is een bezoekje aan Venetie ook de moeite waard.

We stonden op een camping in Cortina D'ampezzo in de Dolomieten.

 

Een weekje Nice. Ik was daar samen met mijn zoon Martijn, die in Nice een werkopdracht had. Hij heeft een timmerbedrijf www.mv-onderhoud.nl

 

Mamuntisunio, el photonius - Jalium calaniluitus